News Ticker

kamiński

Warszawa, 23 maja 2013 roku

Oświadczenie na temat referendum w sprawie odwołania Hanny Gronkiewicz-Waltz

Prawo i Sprawiedliwość z życzliwością patrzy na obywatelską inicjatywę dotyczącą zorganizowania referendum w sprawie odwołania Hanny Gronkiewicz-Waltz z funkcji prezydenta m.st. Warszawy. Grupa obywateli, podzielając nasze krytyczne opinie na temat nieudolnych rządów Hanny Gronkiewicz-Waltz, postanowiła rozpocząć akcję zbierania podpisów pod wnioskiem o przeprowadzenie referendum w Warszawie. Podwyżki cen biletów komunikacji miejskiej, wzrost liczby urzędników w ciągu 6 lat o ponad 2000 osób, nieuzasadniony wzrost opłat za odbiór i zagospodarowanie śmieci, ograniczanie wydatków na edukację kosztem bezpieczeństwa dzieci, brak budowy obwodnicy czy chaos związany z budową II linii metra to tylko kilka powodów do wyrażenia wotum nieufności dla Hanny Gronkiewicz-Waltz i Platformy Obywatelskiej w Warszawie. Zachęcamy członków i sympatyków Prawa i Sprawiedliwości do poparcia inicjatywy referendum.

Warszawa czeka na zmiany.

/-/ Mariusz Kamiński
Prezes Okręgu Warszawskiego